Телевизионният дебат Меркел – Шулц е последен шанс за социалдемократите

Телевизионният дебат Меркел – Шулц е последен шанс за социалдемократите

  • Дългоочакваният телевизионен дебат между германския канцлер Ангела Меркел (CDU) и нейният съперник Мартин Шулц (SPD) ще се проведе тази вечер
  • Три седмици преди изборите за Бундестаг социалдемократите на Шулц са на 17 процентни пункта зад коалицията на Меркел
  • Според проучване на Forsa почти всеки втори от 61,5 милиона гласоподаватели в Германия ще следи телевизионния дуел

 

Три седмици преди изборите в Бундестаг, канцлерът Ангела Меркел и нейният конкурент Мартин Шулц се изправят в своя първи и единствен директен сблъсък.

Това е и последен шанс за Шулц да промени хода на кампанията. Социалдемократите вярват, че 40% от анкетираните избиратели все още не са убедени за коя партия да гласуват на 24 септември.

Председателят на CDU Меркел и кандидатът на канцлера на SPD Шулц ще обменят позициите си по въпросите на миграцията, външната политика, социалната справедливост и вътрешната сигурност за 90 минути. Меркел и Шулц ще бъдат интервюирани от четирима журналисти от най-популярните германски телевизии ARD, ZDF, RTL и Sat.1.

В навечерието на сблъска бившият главен редактор на ZDF Николаус Бренд, който сега е част от екипа на социалдемократите, обвини канцлера, че е диктувал условията и правилата за излъчването. Телевизиите пък поискаха втори дуел, който Меркел категорично отхвърли.

 

Категории Акцент, Общество, ПланетаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *