Национализацията на „Дунарит“ катастрофира в съда

Национализацията на „Дунарит“ катастрофира в съда

Сливенският съд е спрял вписването на ДКК като заложен кредитор на военния завод

Сливенският окръжен съд е спрял опита на Държавната консолидационна компания да се впише като заложен кредитор на „Дунарит“. Това става ясно от партидата на дружеството в Търговския регистър.

С определение от четвъртък съдът е наложил спиране на заявеното за вписване искане на кредитора ДКК.

Това слага край (засега) на шумно прокламираната акция на държавата да национализира русенския военен завод.

В сряда пък от „Дунарит“ изплатиха цялото си задължение към ДКК в размер на 47 млн. лв. и по този начин държавната компания отпадна като кредитор. Към момента обаче ДКК не е оттеглила искането си за вписване като заложен кредитор. Така решението на съда в Сливен е единствената пречка пред контролираната от министъра на икономиката, близкият до Делян Пеевски, Емил Караниколов държавна компания да стане заложен кредитор на завода и да претендира за изпълнение на обезпечението по дълга – цялото предприятие.

Категории Акцент, Общество, ПариЕтикети , , ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

1 коментар към “Национализацията на „Дунарит“ катастрофира в съда”

  1. Почти месец ни ЛЪГАХА политици, министри, бойковци, пеевскици и ВСИЧКИ МЕДИИ за финансовото състояние на Дунарит. И каква стана тя, няма дълг, няма фалит, няма ДКК. Има опит за заграбване на предприятието ПАК С ДЪРЖАВНА и МЕДИЙНА помощ. Но засега не стана, ще видим как ще продължат, защото ТОЙ няма да се откаже така лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *