Швейцария променя данъчното си законодателство

Швейцария променя данъчното си законодателство

Изменят се правилата на данъчно задължените лица, които нямат местоживеене или местоседалище в Конфедерацията

 

Конфедерация Швейцария променя правилата си в данъчното законодателство, съобщават от посолството на България в Берн до Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Ето какво съобщават от ИАНМСП:

Целта е да бъдат запознати българските компании и лица, които имат бизнес отношения с Швейцария. Изменя се начинът на изчисляване на гаранционната престиция на данъчно задължените лица, които нямат местоживеене или местоседалище в Швейцария.

До момента тези лица дължаха при вписването си в ДДС регистъра гаранционна престиция, която се заплаща кеш или чрез издаване на банкова гаранция в Швейцария. Гаранцията бе в размер на минимум 5 000 и максимум 250 000 швейцарски франка.

От 1 август 2017 година изчисляването на гаранционната престиция се прави:

– 3% от очаквания облагаем оборот в страната ( без износа)

– Минимум 2 000 швейцарски франка

– Максимум 250 000 швейцарски франка

От 1 януари 2018 година чуждестранните предприятия са задължени вече да плащат ДДС в Швейцария при реализиран годишен оборот от 100 000 швейцарски франки в световен мащаб, доколкото част от него е направена и в страната. Досега се изискваше оборотът от 100 000 швейцарски франка да бъде реализиран само в Швейцария.

От 1 януари 2019 година и всички, които изпращат от чужбина за конфедерацията т.нар. малки пратки освободени от вносно мито, ще са задължени да плащат ДДС при достигане на сумата от най-малко 100 000 швейцарски франка за година.

 

 

Категории Общество, ПланетаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *