Германските фирми вече избягват Великобритания заради Brexit

Германските фирми вече избягват Великобритания заради Brexit

Много от германските предприятия започват да изтеглят инвестициите си от Великобритания в очакване на повишение на търговските пречки след Brexit, заяви в понеделник шефът на Германската камара на промишлеността и търговията (DIHK).

В съвместно изявление DIHK и Bританската търговска камара (БКК) призоваха преговарящите от Великобритания и от Европейския съюз да предоставят яснота и увереност за търговските взаимотношения и бизнеса в Европа при преговорите за излизането на кралството от блока.

„Бизнесът е много обезпокоен, че Brexit ще има сериозно отрицателно въздействие“, заяви Мартин Ванслебен, главен изпълнителен директор на DIHK, като добави, че Brexit може да доведе до допълнителна бюрокрация, увеличаване на чакането и по-строг граничен контрол, което води до по-високи разходи.

 

„Условията за излизане са все още напълно неясни. Много от членовете ни съобщават, че вече пренасочват инвестиции извън Обединеното кралство в очакване на почвата на пречки“, добави той.

 

Reuters припомня, че британски официални лица пристигат в Брюксел в понеделник, за да накарат ЕС да говори за търговските връзки след Brexit. Нещо, което блокът отказва да направи, без да има споразумение първо за законопроекта за излизане от Лондон и други въпроси, свързани с излизането на Великобритания.

 

Премиерът Тереза Май е подложена на натиск да се оттегли от позицията си, че „без сделка (за Brexit) е по-добре от сделка на всяка цена“, след като загуби парламентарното мнозинство на управляващата Консервативна партия в изборите през юни.

Категории Общество, Пари, ПланетаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *