Нинова ще иска съдът да огласи политиците с пари от КТБ

Нинова ще иска съдът да огласи политиците с пари от КТБ

Лидерът на БСП подчерта, че ще съди всеки, който свързва името й с КТБ

 

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще поиска от Специализирания наказателен съд да бъдат огласени политиците, финансирани от КТБ.

„Ако си спомняте, Иван Гешев обяви, че има политици, които са взимали пари. Ние поискахме официално от прокуратурата да дадат този списък, да го огласят. Искаме публичност, прозрачност и политиците да си понесат отговорността.

По този въпрос получих отговор също от Специализираната прокуратура – да имам предвид, че досъдебното дело е изпратено на Специализирания наказателен съд, поради което всички искания следва да бъдат адресирани до разглеждащия делото съд“, каза Нинова.

Лидерът на БСП се закани да съди и всички, които са замесили името й в скандала около „Цанков камък“.

„Главният прокурор ме уведоми, че нямам общо с проекта „Цанков камък“ – всички, позволили си да свържат името ми с проекта и с корупция, отиват на съд. Пристъпвам към второто действие – сега всички, които си позволиха да свържат моето име с корупция и „Цанков камък“, отиват на съд“, каза Нинова и подчерта, че това се отнася за всички от министър-председатели до подгряващите ги говорители.

„Не мога да си представя, че председателят на най-голямата опозиционна партия се припознава във всичко, което ГЕРБ казва. Днешната пресконференция, която беше дадена от страна на БСП, е доста учудваща за нас“, каза малко по-късно в отговор на Нинова заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Не сме коментирали дали Корнелия Нинова е виновна за „Цанков камък“, или не – не ни притеснява фактът, че ще ни дава на съд. Ние никога не сме коментирали дали тя е виновна  или не, ние сме казали единствено и само, че тя е участвала в кабинета, в който проектът се е бил реализирал“, допълни и депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

 

 

 

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

2 коментара към “Нинова ще иска съдът да огласи политиците с пари от КТБ”

  1. Според мен като види имената на своите съпартийци там, веднага ще спре да иска такива неща. То вече стана ясно, че политици от всякакви партии са имали пари в КТБ. Или по-точно са получавали пари от Василев по личните си сметки там, за да се прикриват далавери. Едва ли ще узнаем цялата истина за КТБ, защото много народ са замесени и на никого не е изгодно това.

  2. Те и още много се финансират в момента, вече разбира се напълно нелегално, преди може и да не знаеха, че нали Василев иска да си изчисти името, пък и парите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *