И частна компания можело да изгради тол системата

И частна компания можело да изгради тол системата

Изграждане на тол системата, за таксуване на преминаващите по пътищата тежкотоварни автомобили можело да се повери и на частна компания.  Утре отваряме офертите на шестте фирми, участващи в процедурата за избор, каза пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Конкурсите за изграждане на системата са непрекъснато обжалвани от отстранявани участници и процедура се проточи повече от две години. В събота премиерът Бойко Борисов обяви, че това няма как да продължава и ако до понеделник няма избран победител държавата ще изгради системата за своя сметка. Вчера министър Нанков уточни, че вече се работи по създаването на държавната компания, която да се ангажира с тази дейност.

Нанков коментира днес, че при възлагане „инхаус възлагане“ по Закона за обществените поръчки въвеждането на тол системата за товарните автомобили с обща маса над 3.5 тона и електронните винетки за автомобилите, ще струва до 200 млн. лева.

По думите му при възлагане на поръчката на частна компания, при вече провеждащата се процедура, очакванията са, че сумата ще е дори по-малка. Не уточни, обаче, на какво са базирани очакванията му.

Категории Общество, ПариЕтикети

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *