Заведението с такса „празен стол“ ще бъде глобено, „услугата“ липсвала в менюто му

Заведението с такса „празен стол“ ще бъде глобено, „услугата“ липсвала в менюто му

Заведението в Созопол, което включи такса “Празен стол” в сметката на свои клиенти в събота, ще бъде санкционирано от Комисията за защита на потребителите (КЗП). Глобата ще е по Закона за туризма, тъй като в менюто не е отразено, че се начислява такава услуга.

Това обясни пред “Нова телевизия” председателят на КЗП Димитър Маргаритов. Пред същата телевизия управителят на заведението Тони Матеев обясни, че в услугите му такса „празен стол“ няма. Той обаче бил предизвикан да я сложи на конкретната компания на масата, „защото вдигала много шум и създавала проблеми“. Матеев обаче допълни, че подобна такса е нормална ресторантска практика по света, но прилагането й в България е било грешка.

„Когато приемаме резервации, уточняваме бройката хора, които ще дойдат. Хубаво е коректност да има от двете страни. Редно е, когато ще идват по-малко хора, да ни уведомят“, отбеляза Матеев пред Би Ти Ви. Той допълни, че летният сезон е къс, в събота оборотът е най-голям и не било редно в такъв ден да се ангажират места, които няма да се ползват.

 

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *