Тръмп е добре информиран за поисканата от Цветан Василев закрила в САЩ

Тръмп е добре информиран за поисканата от Цветан Василев закрила в САЩ

„Сигурен съм, че президентът Доналд Тръмп вече е добре информиран по въпроса (с поисканата от Цветан Василев закрила по закона Магнитски – бел. ред). Да ние сме наясно с този случай, това обаче е правен казус и в подобни случаи не обсъждаме детайли по него“. Това заяви пред „Нова телевизия“ посланикът на САЩ в България Ерик Рубин.

 

По думите на Рубин първо трябва да се произнесат съдебните органи в България и САЩ и чак тогава дипломатите ще могат да вземат отношение по казуса. Той добави, че никой представител на българските власти не го е потърсил за разговор след разпространената информация за Василев.

 

Дипломатът добави отрече чрез казуса страната му да се опитва да влияе по някакъв начин на реформата в съдебната система. По думите му „през последните 25 години САЩ са направили много, за да се подобри съдебната система в България, да е по-прозрачна и да отговаря на международните стандарти“.

 

„Няма нито един случай, по който да сме се намесили. Хората, които ни обвиняват, че се бъркаме, са същите, които казват, че никой не може да им повлияе. Това е много странно“, добави Ерик Рубин.

 

Той уточни, че България все още не покрива изискванията за отпадане на визите. Посланикът посочи кои са най-важните критерии това да стане – хората, на които се отказва виза, да са много малко и да се сведат до минимум тези, които остават в САЩ нелегално, след като са взели виза.

 

Категории Общество, ПариЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *