Киногерои и реплики оживяха в столичен подлез

Киногерои и реплики оживяха в столичен подлез

Култови филмови герои и незабравими реплики от филми оживяха в столичен подлез. Пресичащите под бул. „Цариградско шосе“ при ул. „Загоре“ ще могат да си припомнят чрез графитите Георги Парцалев като Чичо Манчо от филма „С деца на море“, Мамалев и колегите му от „Оркестър без име“, Катя Паскалева и Антон Дончев в „Козият рог“. Тук са още Джеки Чан, Мерилин Монро и други звезди от големия екран.

Проектът „Филмов подлез“ е реализиран от Младежка инициатива „Подлезно“ с подкрепата на спонсори и с участието на доброволци.

Снимки: Сергей Антонов

10 9 8 7 6 5 4 3 2 0 1 01

Категории Обектив, ЦивилизацияЕтикети , ,

1 коментар към “Киногерои и реплики оживяха в столичен подлез”

 1. Здравейте,

  Филмовият подлез (2016 г.) всъщност се намира под „Цариградско шосе“ при ул. „Светослав Тертер“. При ул. „Загоре“ също има проект на ПОдЛЕЗНО (www.podlezno.com ; http://www.facebook.com/podlezno), но това е Природният подлез (2014 г.). Младежката инициатива има също така Музикален подлез (2015 г.) под бул. „Цариградско шосе“ при ул. „Александър Жендов“ и Графити подлез (2015 г.) под бул. „Ботевградско шосе“ и пл. „Пирдоп“.

  През настоящата година ще бъдат осъществени 2 нови проекта. Първият отново е за подлез – този път Научен –
  под бул. „България“ при автобусната спирка на ПГ по текстил и моден дизайн. С втория проект „Фантасмагории“ младежите стартират нова инициатива, наречена „ползоДВОРно“ за творческо обновяване на дворове на детски и учебни заведения.

  Очаквайте официалното откриване на Научния подлез през септември, а на детската градина – през ноември 2017 г.

  За въпроси и предложения, както и за да се включите като доброволци към инициативата, можете да пишете на podlezno@gmail.com или да посетите уебсайта на ПОдЛЕЗНО.
  Ако желаете да подкрепите финансово предстоящия Научен подлез със сума по ваш избор, можете да използвате платформата за дарения: https://platformata.bg/kauzi/kultura-izkustvo/107-подлезно-научен-подлез/details.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *