Цацаров прати антикорупционното звено по следите на суджуците

Цацаров прати антикорупционното звено по следите на суджуците

Главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил в Добрич своя говорител и ръководител на звено „Антикорупция” Румяна Арнауда заедно с екип прокуроти да разследват скандала със суджуците. Това стана ясно от участир на Арнаудова в сутрешния телевизионен блок на Би Ти Ви.

В петък Цацаров поиска имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Според прокуратурата той е спекулирал с името на Бойко Борисов и така е успял да се сдобие с 4 тона суджук, 60 кг пастърма и филе „Елена”. Нито един суджук не е достигнал до министър-председателя, уточни Цацаров.

Сега Арнаудова и екип прокурори от звено „Антикорупция” са на място в Добрич, за да проведат разследване и да защитят свидетелите. По думите й имало съмнение, че лицата, които съдействат на проверката са подложени на натиск. Натискът според нея се състоял „в незаконни административни мерки“. По тази причина в Добрич били пратени и хора от „бюрото по защита към главния прокурор“.

Говорителят на прокуратурата обяви, че Мартинов е оказвал натиск на бивши служители на МВР, които са уволнени по негова заповед, тъй като отказали да прикрият катастрофа на заместник министър с две жертви. Опитвал да окаже натиск и на окръжния прокурор.

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *