Прокуратурата е наела печатарска машина за обвинителния акт за КТБ

Прокуратурата е наела печатарска машина за обвинителния акт за КТБ

Специализираната прокуратура е наела печатарска машина, с която да отпечата обвинителния акт за КТБ. Копия от обвинителния акт трябва да се раздадат на всички 18 обвиняеми и на техните адвокати, пише сайтът „ДеФакто“. Изданието припомня, че прокуратурата се закани обвинителният акт да е 15 000 страници. По други изчисления той „намалява“ до 12 000 страници. Така или иначе трябва да се отпечатат минимум около 24о 000 страници, за да стигнат обвиненията до всички обвиняеми.

Машината се върти по цял ден в специално помещение на Съдебната палата, като има задължителна почивка на 4 часа. Когато всички екземпляри бъдат отпечатани, делото „КТБ“ се внася в спецсъда.

За медиите ще бъдат подготвени 160 страници резюме на обвиненията.

Обвинение е за организирана престъпна група начело с Цветан Василев, която е извършвала престъпления в банката, включително присвояването на 206 млн.лв.  В групата, според обвинителите влизат изпълнителни директори на КТБ, счетоводител, касиери, одитори – общо 15 човека. Отделно от организираната престъпност са останали само двама подуправители и един директор от БНБ, винени единствено за длъжностни престъпления.

Категории ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Прокуратурата е наела печатарска машина за обвинителния акт за КТБ”

  1. Това прилича на гьобелсова пропаганда. Ако се повтаря един фарс непрекъснато, може и някой да му повярва. Чакаме тупираната в стил 60-те години на миналия век порт парол-ка на обвинението, да съобщи тържествено резултата от тригодишното фабрикуване на доказателства. Оркестърът свири…туш!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *