Втора победа в съда на „Глориент“ срещу Пеевския „Техномаркет“

Втора победа в съда на „Глориент“ срещу Пеевския „Техномаркет“

Втора победа в съда спечели дружеството „Глориент“ срещу веригата „Техномаркет“, свързвана с ДПС депутата Делян Пеевски.

С решение на съдия Росица Иванова от Окръжния съд във Враца се отхвърлят претенциите на веригата срещу „Глориент” за магазин в града, съобщава defakto.bg. Освен това „Техномаркет” ще плати на дружеството 60 775 лв. разноски по делото.

Това е третият процес, заведен от „Техномаркет” срещу „Глориент“, приключил на първа инстанция. Общо делата са 14 за магазини в цялата страна и за една административна сграда в София, продадени през 2006 г. от „Техномаркет” на „Глориент”, като оттогава веригата е наемател в тях.

През 2016 г. „Техномаркет” обяви, че продажбите са нищожни и отказа да плаща наем или да напусне имотите. Тогава международните инвеститори алармираха, че се опитват да им отнемат собствеността.

Веригата, свързвана с името на Пеевски, бе прехвърлена на дубайска фирма, а в началото на 2017 г. беше продадена на „Благоевград-БТ”.

По напълно еднакви казуси до момента двама съдии взеха противоположни решения.  Христо Лазаров в Русе постанови, че искът на „Техномаркет” срещу „Глориент” изцяло се отхвърля.

Владимир Ковачев в Благоевград пък реши точно обратното и искът беше изцяло уважен..

С решението на съдия Росица Иванова във Враца резултатът стана 2: 1 в полза на „Глориент“.

 

 

Категории АкцентЕтикети , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *