Фалшива снимка с Путин, Тръмп и Ердоган обиколи интернет

Фалшива снимка с Путин, Тръмп и Ердоган обиколи интернет

 

Фалшива снимка с Владимир Путин, Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган от срещата Г-20 заля сайтове и социални мрежи. Авторът на фалшификата е неизвестен, но целите на монтажа подсказват кой би искал да се възползва.

На манипулирания кадър се вижда как лидерите на САЩ и Турция гледат напрегнато какво казва в момента президента на Русия, който седи в центъра между тях. Зад тях е застанала и Меркел, която следи внимателно какво говори лидера на Русия, според внушението „лидерът на света“. Композицията трябва да покаже кой диктува играта и с кого се съобразяват световните лидери.

 

000000000-tramp_pol6a

Истинският кадър, послужил за основа на ментето

 

Снимката-менте много прилича на една друга снимка, в която всички останали са същите, с изключение на празния стол на истинската снимка, на който във фалшификата вече се е настанил Путин.

Не е известно кой е сътворил това творение на фотошопа, но фактът е, че широко тя бе използвана за илюстрация от срещата на участниците във форума на най-силните икономики в света Г-20

Руската цензура и пропаганда явно е минала в нова фаза на развитие, коментира журналистът Константин Мишев в профила си във Фейсбук. „Навремето от исторически снимки с водачите на Съветска Русия изчезваха другари в немилост като Троцки, Бухарин и Каменев… Но сегашните енкаведейци са преминали от заличаване към добавяне. Въпреки това номерът не им се получи. Факт е, че след като измамата лъсна, фалшивата снимка започна да изчезва от профилите на путинофилите“, коментира Мишев.

В руската преса вече се появиха и първите коментари за скандалната измама. Според анализатора Леонид Дегтярев снимката менте показва единствено, че Путин е в тежка световна изолация.

 

 

 

Категории ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *