Хамбургчани се организираха да почистят града си от вандалските поражения

Хамбургчани се организираха да почистят града си от вандалските поражения

 

 

Жителите на Хамбург са предприели акция, организирана във Фейсбук, за почистване на града от пораженията вследствие на вандалските актове на протестиращите срещу „правителството на света“. „Нашият прекрасен град прилича на бойно поле. Грабвайте метлите, за да почистим Хамбург“, се казва в съобщението, призоваващо за акцията.

С тежка нощ на сблъсъци продължиха антиглобалистките протести в Хамбург по време на срещата Г-20.

На полицията й се наложи с подкрепата на специални части да са преприеме операция по силово разпръскване на леви екстремисти. По оценки на властите в района на форума са се събрали около 2000 агресивно настроени активисти, които са потрошили и ограбили магазини и банкови офиси.

По улиците са се разгорели барикади, като пламъците са достигнали до един метър височина. Полицията се е опитала да пробие барикадите с бронирана техника и водни оръдия, а демонстрантите са изстрелвали по тях фойерверки и сигнални ракети.

Близо 200 полицаи са ранени при сблъсъците, а над 100 протестиращи са задържани. 60 цивилни са в болница, в това число 11 души тежко са пострадали .Спряно е движението на трамваите, а автобусите отказват да се приближават до района на сблъсъците.

 

 

 

 

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , , ,

Автор: Рени Нешкова

Рени Нешкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *