Радев публикува и втората стенограма за КТБ (пълен текст)

Радев публикува и втората стенограма за КТБ (пълен текст)

От фалиита имаше и печеливши – раздадените заеми са около 5.2 млрд. лв.

 

 

Президентът Румен Радев даде публичност и на втората стенограма от консултациите в президентската институция от 14 юли 2014 г., посветени на финансовото състояние на държавата, съобщават от „Дондуков“, цитирани от БГНЕС.

В началото на юни Румен Радев оповести съдържанието на стенограмата от първата Консултативна среща при президента на Република България Росен Плевнелиев с лидерите на парламентарно представените политически партии в 42-то Народно събрание и част от министрите в тогавашното правителство, проведена на „Дондуков“ 2 на 29.06.2014 г.

Още тогава Радев напомни, че истината за случилото се с КТБ и идентифицирането на отговорните за колапса на финансовата институция би следвало да бъде търсена в рамките на съдебен процес.

„Истината трябва да се фокусира и да се търси в съда. Там е мястото, където трябва да разберем какво се е случило с тази банка. Трябва да имаме доверие в българския съд, макар и да има много какво да желаем от българската съдебна система“.

На срещата при президента Росен Плевнелиев са присъствали Бойко Борисов – ГЕРБ, Атанас Мерджанов – Коалиция за България, Лютви Местан – ДПС, Сотир Цацаров – главен прокурор, Зинаида Златанова – зам.-министър-председател, Петър Чобанов – министър на финансите, Иван Искров – управител на БНБ, Калин Христов – подуправител на БНБ, Димитър Костов – подуправител на БНБ, както и Цецка Цачева, Менда Стоянова, Румен Гечев и Йордан Цонев.

 

Пълен текст на стенограмата

 

 

 

Категории Акцент, ПариЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Радев публикува и втората стенограма за КТБ (пълен текст)”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *