Кръгът около Цацаров започва атака за свалянето на Лозан Панов

Кръгът около Цацаров започва атака за свалянето на Лозан Панов

ВСС на пленума си в четвъртък ще разглежда преписка по писмо от Информационна агенция Блиц

 

 

В четвъртък пленумът на ВСС ще се заеме с „разглеждане на преписка, образувана по писмо от Информационна агенция Блиц, представлявана от Ивайло Крачунов“ срещу Лозан Панов. Това става ясно от публикувания късно вчера дневен ред на пленума на ВСС и последната му 41-ва точка от дневния ред.

За да стартира същинска процедура по „импийчмънт“ на Панов, трябва предложение, внесено от поне петима членове на пленума на ВСС.

Атаките на информационната агенция, наричани „разследвания“, срещу председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов не са преставали, откакто той се опълчи срещу методите на главния прокурор. Интензивни сигнали с идея за проверки на всяка стъпка на Панов са изпращани и от Канал 3, използвани за атаките от кръга около Сотир Цацаров начело с Димитър Узунов и Ясен Тодоров.

За какво става въпрос може да се разбере от монолог на Крачунов в „Блиц“ от 11 юни, където той казва, че вече е сезирал Етичната комисия на Съвета „за това, Че Лозан Панов посещава политически мероприятия, както и хора от „Дай България“ (така той нарича партията на Христо Иванов б.р.), коментира сайтът „Клуб Z“.

Всъщност става дума за сигнал, че Панов е участвал в митинг в подкрепа на изгонения католически свещеник от Белене Паоло Кортези. На митинга обаче е имало и депутати от бившия Реформаторски блок от 43-ия парламент.

Ето как представляващият агенция „Блиц“ Ивайло Крачунов обяснява „лошата“ проява на шефа на ВКС: „Прави се опит за един много неприятен сценарий срещу главния прокурор и прокуратурата с главни действащи лица Лозан Панов, кръгът около „Капитал“ и гравитиращите покрай тях протестъри. Мисля, че премиерът Бойко Борисов още на предсрочните парламентарни избори очерта, че има кръг Агнешки главички и това са авторите на приватизацията, начело с техния главатар Иван Костов.“

Отдавна се говори, че кръгът около Цацаров подготвя отстраняването на Лозан Панов като председател на ВКС, като в акцията освен „Блиц“ и Канал 3 са включени всички медии на Делян Пеевски. Процедурата по отстраняването на съдия №1 е сложна и трябва да мине и през президента.

Председател на етичната комисия на съдиите е Даниела Костова – откакто комисията бе разделена заедно с ВСС на две и вече няма как Ясен Тодоров да е и на двете. Според кулоарни  информации в Съвета тя е била един от членовете, опитвали да съберат подписи да бъде издигната  кандидатурата на Димитър Узунов за председател на ВАС, но това не стана, съобщава „Клуб Z“.

 

 

 

 

Категории ОбществоЕтикети , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *