Лиляна Павлова е уволнила Мирослав Боршош от НДК

Лиляна Павлова е уволнила Мирослав Боршош от НДК

Директорът на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош е освободен, съобщиха от Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС2018.

„С протокол на едноличния собственик на капитала на „Национален дворец на културата – Конгресен център София“ ЕАД министър Лиляна Павлова днес освободи от длъжност изпълнителния директор и член на борда на НДК Мирослав Боршош. Променен е и съставът на Съвета на директорите на НДК“, се казва в съобщение на сайта на ведомството.

 

Сред мотивите за увлнението се сочат „системно неизпълнение на указания, дадени от страна на едноличния собственик на капитала“, както и на Съвета на директорите“. „Също така действията на досегашния изпълнителен директор поставят под съмнение както доброто финансово управление на дружеството, така и е застрашено изпълнението на всички дейности по привеждането на сградата на НДК за нуждите на Председателството“.

 

За изпълнителен директор на НДК е назначен Борислав Велков, който досега е изпълнявал длъжността председател на Съвета на директорите. Преди това Велков бе зам.-директор на зала „Арена Армеец София“, където от 2011 г. отговаря за екипа, маркетинга, рекламата и организацията на събития. През 2013 г. става главен консултант по изграждането на „Арена Русе“, а по-късно и поема поста на главен мениджър на залата. Основател е на Асоциацията за насърчаване и развитие на спортната и развлекателна инфраструктура в България.

 

От пресцентъра на Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 посочват още, че Велков е оказвал експертна помощ при изграждането на „Арена Бургас“, „Арена Колодрум“ – Пловдив, Софийската филхармония и др. „От 2011 г. досега е участвал пряко в организацията на повече от 200 събития от различен характер, много от които от висок международен ранг – международни конгресни, културни и фестивални прояви, световни и европейски спортни първенства.

Борислав Велков влезе в Съвета на директорите на НДК в средата на май, когато кабинетът на Бойко Борисов направи промени в състава му, припомня „Дневник“. Дни преди това министър Лиляна Павлова съобщи за „много тежко закъснение в ремонтните дейности на НДК“.

 

Досегашният началник на кабинета на Лиляна Павлова Таня Милеваа става председател на Съвета на директорите на НДК.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *