Регулаторни комсомолци

Регулаторни комсомолци

Публикувано на Категории МненияЕтикети , Сподели

Чудя се по дебелоочие ли ги подбират за назначение висшите чиновници в България.

Знам, че въпросът е доста наивен и си е практически отговор.

Гледам тази сутрин гостуването на уважаемата г-жа Бетина Жотева в Нова телевизия. И се питам пак същия въпрос.

Институциите в България са се напълнили с някакви комсомолски секретари по душа. Без значение дали са си редови комунисти или пишман демократи, за които всеки, който ги критикува за нещо или поставя натясно, е долен комуняга.

Жотева е олицетворение на девалвирането, сгромолясването на всякаква идея и очакване за нормалност, която би могла да дойде от самоoпределящите се за уж проевропейски публични фигури.

Жотева е олицетворение на цялата плеяда чиновници, пърхащи в съвсем близкото минало в безпаметна, умопомрачителна политическа коректност около бившия президент Росен Плевнелиев. Само с една цел – ако може да трансферират тази политическа коректност в нещо с малко по-голяма материална измеримост. Службица.

Като резултат днес имаме на всевъзможни нива във всевъзможни синекурни службици – сериозно наследство от тези пърхащообразни.

Съвсем същите, само че с обратен знак, пърхаха и около сегашния президент Румен Радев. А сега бавно и напоително напълват президентската администрация.

Няма нужда да се обяснявате по телевизорите, г-жо Жотева. Да фамилиарничите с водещи, които по презумция трябва да надзиравате. Единственото смислено нещо, което можете да направите, е да си подадете оставката.

Но, разбира се, на комсомолците никога не им преминава през главата, че има и достойно поведение.

Та по тая причина ще кажа само едно:

#ОставкаЖотева

Категории МненияЕтикети ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *