Мария Габриел е продължила да „стокира“ в общинско жилище

Мария Габриел е продължила да „стокира“ в общинско жилище

Европейският депутат и кандидат за еврокомисар Мария Неделчева – Габриел най-вероятно е „стокирала“ в общинско жилище при наем на занижени цени до преди месец.

Партидата за ток към ЧЕЗ с номер 310 189 868 109 на името на Мария Неделчева е закрита в първата половина на миналия месец. Тя е за апартамента на бул. Никола Йонков Вапцаров 25 вх. Б. ап. 4, който евродепутатката е наела за 400 лв. от фирма на Столична община, показва ново разследване на „Биволъ“.

По-рано в хода на скандала с жилището Габриел заяви, че е ползвала имота от октомври 2010 до май 2013 г. Тогава тя прекратила договора си с общинската фирма “Заводпроект”.

Сега фактите говорят, че макар и с прекратен договор, връзката на Габриел с това жилище е продължила още четири години, пише “Биволъ“.

Мария Габриел беше номинирана за еврокомисар от правителството Борисов на 10 май. В следващите дни тя е побързала да се отърве от компрометиращата информация и да заличи клиентския номер за евтиния апартамент. В момента той се води в ЧЕЗ на фирмата-собственик.

 

Защо Мария Габриел e продължавала да плаща тока на жилището чак до май 2017 г. ако тя самата или нейни близки не са го ползвали?

От „Биволъ“ уточняват, че евродепутатът категорично отказва да отговаря на въпросите на изданието. Отговори не е получило и списанието А-спекто, което първо публикува информацията за евтиния общински апартамент.

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *