Първа сделка за университет в България

Първа сделка за университет в България

Компанията „Инвестор.БГ“, част от портфейла на икономическата група „Химимпорт“, ще придобие Висшето училище по бизнес и финанси

Очертава се първа сделка по покупка на университет в България. Компанията „Инвестор.БГ“, част от портфейла на икономическата група „Химимпорт“ ще придобие Висшето училище по бизнес и финанси. „Капитал“ цитира съобщение на „Инвестор.БГ“, в което компанията заявява, че се е договорили за 90% от университета, но не споменават цена. Не е и ясно дали сделката е свързана и ще бъде финансирана от предстоящото увеличение на капитала на „Инвестор.бг“. Собственик на ВУЗФ е Григорий Вазов, който е и преподавател там. „Предстои да се предприемат финални действия и заплащане на цената, с което сделката се очаква да бъде финализирана“, се казва в съобщение на „Инвестор.бг“.

„Инвестор.бг“ е компанията, която реализира първото публично предлагане (IPO) на акции на борсата в България. Вчера дружеството обяви, ч, планира да увеличи капитала си, с което може да набере 20.6 млн. лв.

В момента капиталът на медийната компания е 3.188 млн. лв., а предложението е той да бъде вдигнат с 1.594 млн. нови акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна от 12.95 лв. Последната е малко над пазарната, която при последна сделка от 22 май е 12.5 лв.

„Инвестор.бг“ включва в себе си едноименния сайт и още няколко онлайн проекта, телевизия Bulgaria on air, Bloomberg TV Bulgaria и радиомрежата BG On Air. Основни акционери в публичната компания са дружества от икономическата група  на „Химимпорт“ – с най-голям дял са „МСАТ кейбъл“ с 50.26% и ЦКБ с 9.3%, както и други.

Категории Акцент, ПариЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Първа сделка за университет в България”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *