Ген. Атанасов: Целта ни е силна дясна алтернатива

Ген. Атанасов: Целта ни е силна дясна алтернатива

В приетата резолюция на Националното събрание на ДСБ е изборът на кадри за изборите

 

Създаване на силна дясна алтернатива на сегашния курс на управление на страната е основната ни цел, ще продължим да развиваме проекта „Нова република”. Това заяви новоизбраният председател на ДСБ Атанас Атанасов на първия си брифинг като лидер в централата на партията, предаде БГНЕС.

Атанасов позиционира ДСБ като опозиция на днешното управление на страната и напомни, че България е република с парламентарно управление. Като посочи, че днес страната ни нито е пълноценна република, нито се управлява от парламента.

Атанасов цитира приетата на Националното събрание на ДСБ резолюция, според която в партията трябва да се направи качествен подбор на кадрите за участие в различните видове избори, които предстоят. В нея е залегнало задължението при водене на преговори за включване в коалиции ръководството да има решение за това на Националното събрание. Диалогът ни ще бъде с тези политически субекти, които са опозиция на сегашната власт, допълни той.

Новият председател обясни, че в предишния парламент представителите на партията са напуснали правителството заради тежка политическа търговия, и заради раздаването на „порциите” между тесен кръг приятели на премиера. Порочни методи, които говорят за комунистическите методи на властта, подчерта Атанасов.

„В партията има ясна и категорична смяна на лидерството”, посочи бившият председател Радан Кънев. За избора на Атанасов за лидер коментира , че той е един от доказаните биткаджии в политиката.

„Ние създадохме РБ, но не можахме да го превърнем в реално обединение на политически субекти”, добави той самокритично. И бе категоричен: Атанасов ще постигне това, което аз не успях – силно дясно обединение.

Когато имаме готов политически продукт, тогава ще излезем с него пред обществото, отговори Атанасов на въпрос на медия. Но отказа да говори по темата дали партията ще запази сградата, в която се помещава централата.

 

 

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *