ДСБ си избра Атанас Атанасов за лидер

ДСБ си избра Атанас Атанасов за лидер

Ген. Атанас Атанасов беше избран за лидер на ДСБ. Той застава начело на партията след тайно гласуване на делегатите на Националното събрание на ДСП.

Атанасов се пребори за поста в конкуренцията на евродепутата Светослав Малинов, Борис Точев и Ралица Кирилова. Преди гласуването подалият оставка Радан Кънев представи доклад за свършената от него работа начело на партията. В него той призна, за своите грешки и какви компромиси не е допуснал.

Кой е Атанас Атанасов

Роден е на 17 май 1959 г. в село Батин, Русенско. Завършва право в Софийския университет „Климент Охридски“, след което е съдия в Русе (1987-1988) и прокурор в Разград (1989-1992). През 1992-1995 година оглавява районната дирекция на МВР в Разград.

През 1997 г. Атанасов става за кратко секретар на МВР, а малко след това оглавява Национална служба „Сигурност“. След избора за президент на Георги Първанов през 2001 г. Атанасов напуска Национална служба „Сигурност“.

Един от основатели на ДСБ. От 2005 до 2009 г. Атанас Атанасов е депутат от ДСБ, а от 2006 г. е председател на софийската организация на партията. На местните избори през 2011 година става общински съветник в Столична община в групата на Синята коалиция.

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *