Резиденция в “Бояна” с мебели за 500 000 лв. за европредседателството

Резиденция в “Бояна” с мебели за 500 000 лв. за европредседателството

Изборът на фирма ще стане на основание – 60% предложена цена и 40% критерий за качество

 

Администрацията на Министерския съвет обяви обществена поръчка за доставката на нови и реставрирането на стари мебели за обзавеждането на Дом №2 на резиденция “Бояна”.

Обновяването на обзавеждането е заради председателството от България на Съвета на ЕС от 1 януари 2018 г., предаде БГНЕС.

Заедно с НДК резиденция “Бояна” се очаква да е мястото, на което ще се проведат редица от събитията при 6-месечното председателство. Обществената поръчка за половин милион лева, без ДДС, предвижда доставката на маси за ресторантите в комплекса, столове, шкафове, бюра и др.

Най-много ще са столовете за хранене – 400 броя, както и конферентни столове – 340 бр., и 163 броя бюра с МДФ покритие. Срокът за подаване на оферти приключва в началото на юли месец, а доставката на мебелите трябва да стане до 30 дни след сключването на договора, но не по-късно от края на месец ноември.

Изборът на фирма ще стане на основание – 60% предложена цена и 40% критерий за качество – срок на гаранцията на мебелите. В края на месец май 2017 г. изтече срокът за подаване на оферти за доставка на мебелите за НДК, които ще са на стойност 2,3 млн. с ДДС.

Първоначално отговорните за подготовката на европредседателството бяха решили да закупят мебели – реплики на известни дизайнери, но след публикации на БГНЕС заданието бе променено. За момента е ясно, че за доставката на мебели за шестмесечното председателство на Съвета на ЕС, държавата ще плати поне три милиона лева.

Новото оборудване обаче ще остане да се ползва от НДК и Дом №2 и след това. Със старта на работата на новото Министерство на Българското председателство на ЕС през 2018 г. прави впечатление, че секцията “Профил на купувача”, където се обявяват обществените поръчки, бе изведена на заглавната страница на интернет-страницата.

В мандата на предишното правителство, а и на служебния кабинет, за да се стигне до секцията за обществените поръчки, потребителите на интернет-страницата на председателството, трябваше да полагат сериозни усилия.

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *