УЕФА отказа да приеме ЦСКА за специален случай

УЕФА отказа да приеме ЦСКА за специален случай

Футболният клуб „ЦСКА-София“ няма да играе в евротурнирите. Това става ясно от писмо на европейската футболна централа УЕФА до БФС. Европейският футболен съюз посочва, че това е нов клуб и като такъв няма право да участва в международните състезания за три години.

От УЕФА обясняват, че в случая на ЦСКА не може да бъде направено изключение от „тригодишното правило“, забраняващо участие на новосъздадени клубове в евротурнирите в рамките на три сезона.

„Българската футболна асоциация (БФС) чрез нейния президент Борислав Михайлов подадоха молба за изключение на 12 май 2017 г. и положиха всички усилия да сътрудничат и да убедят УЕФА, че това искане е основателно. Въпреки това, след внимателно обмисляне, стигнахме до заключението, че ПФК „ЦСКА-София“ е в противоречие с „тригодишното правило“ след промените в юридическата си структура от юни 2016 г.“, се казва в писмото.

От УЕФА дават примери и с други клубове, на които също е било отказано в предишни случаи – „Жалгирис“, „Университатя Крайова“ и „Дери сити“.

 

Категории Общество, Цивилизация

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *