Тръмп грубо избута колегата си Душко Маркович (видео)

Тръмп грубо избута колегата си Душко Маркович (видео)

След демонстрацията на невъзпитание американският президент зае поза за снимка сред лидерите на НАТО

 

Доналд Тръмп избута своя колега премиерът на Черна Гора Душко Маркович, за да върви най-отпред сред лидерите на НАТО по време на срещата им в Брюксел, пишат западните медии, предаде бТВ.

Необичайното държание на американския президент възмути дипломати, медии и общество и се превърна в тема номер едно в социалните мрежи.

Медии определиха държанието му като невъзпитано и арогантно. На видеото ясно се вижда, че Тръмп избутва с ръка своя равнопоставен колега, за да заеме най-предното и видимо място сред лидерите на страните членки в Алианса, коментира бТВ.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър коментира неудобния инцидент. „Не съм виждал това видео“, заяви Спайсър, цитиран от USA Today. Въпреки това той посочи, че разположението на лидерите на страните-членки на НАТО за снимките е определено предварително и вероятно Тръмп просто е следвал схемата на подреждане.

Визитата на Тръмп беше увенчана с още една неудобна за зрителите ситуация – по време на първата си среща с новия френски президент Еманюел Макрон двамата се ръкуват необичайно дълго време.

След неудобния момент Тръмп пуска ръката на Макрон.

„Двамата се ръкуваха доста продължително време. Всеки от тях стискаше ръката на другия с голяма сила, кокалчетата им побеляваха, а лицата им бяха сериозни”, отбелязват Си Ен Ен за срещата между тях.

Срещата на Доналд Тръмп с лидерите на Европейския съюз приключи без съгласие по много от темите. Най-голямо разминаване има по отношение на Русия.

Снимка: бТВ

 

 

 

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *