Местан: Никой не е искал банкова ваканция

Местан: Никой не е искал банкова ваканция

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан се разграничи от теорията, че ДПС, ГЕРБ и БНБ са искали банкова ваканция през лятото на 2014 г. В интервю за Нова телевизия той обяви, че е дал писменото си съгласие да бъде разсекретена стенограмата от заседанието на Съвета по национална сигурност за КТБ. В нея той участва като председател на ДПС.

По думите му най-добре е стенограмата да стане достояние на всеки. Той добави, че по време на срещата са обсъждани много варианти как и дали може да се спаси КТБ от фалит и отрече да е имало предложение за затваряне на банките в страната.

„Аз не съм чул някой от ГЕРБ или Българската народна банка да е предложил да се затворят всички банки. Лъжа е, че е имало идея за затваряне на всички банки“, каза Местан.

Че имало такова предложение е теза, развивана от политици от левицата. За нея първо разказа депутатът Румен Гечев, който е присъствал и на двете срещи при президента Плевнелиев.

Подобна информация разпространи вчера и бившият лидер на БСП Сергей Станишев чрез профила си във „Фейсбук“. Той написа, че ГЕРБ и ДПС искали да се въведе банкова ваканция, но от левицата отказали, тъй като с такова решение икономическата и фискалната стабилност на държавата щели да бъдат подложени под огромен риск.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *