Валери Симеонов: Патриотите сме жертва на лов на вещици

Валери Симеонов: Патриотите сме жертва на лов на вещици

Съпредседателят на „Обединените патриоти“ смята холокоста за една от най-зловещите страници в човешката история

 

„Поведението на Павел Тенев е нелепа шега, която в никакъв случай не трябва да бъде във „Фейсбук“ или в живота на човека, който заема такава висока позиция“, заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред Нова тв. Той още веднъж подчерта, че не смята да подава оставка във връзка с „фашисткия“ скандал, който тече от няколко дни. „Защо ми искат оставката, какво нарушение, престъпление и неизпълнение на служебните задължения са открили в работата ми“, попита Симеонов пред телевизията в Бургас.

Той отново каза, че се кани да съди в. „Сега“. „Аз много добре знам какво съм казал и след като приключи официалното интервю, се обадих на репортера, за да се опитам да го убедя, че по една снимка не е редно да се съсипва живота на един човек. Казах, че сме били на стаж, че сме били голяма компания студенти, че сме били на различни места в Германия и сме били в „Бухенвалд”и всеки може да изкара някаква снимка с мен в „Бухенвалд” и да сложи всякакъв текст и всякакъв коментар”, уточни вицепремиерът.

„След вчерашния случай смятам, че сме жертви на един лов на вещици, да не кажа – на лов на фашисти”, оплака се Валери Симеонов. По отношение на Иво Антонов, Валери Симеонов попита „как никой не си зададе въпроса дали снимката не е монтаж“, хвалейки Антонов като човек, който е възстановил много военни паметници в Македония и Украйна. Вицепремиерът каза, че Антонов в момента е в реанимация заради прединфарктно състояние.

Запитан какво мисли за Холокоста, съпредседателят на „Обединените патриоти“ отговори, че „холокостът е една от най-зловещите страници в човешката история. Аз мисля, че тези страници от историята на фашизма по-скоро са подходящи за страници от готварска книга на човекоядци, на канибали. Аз съм бил в „Бухенвалд”. Аз знам какво може да изпита човек, след като види всички тези зверства. Не съм забравил историите от екскурзовода. Той ни разказваше за камерите, за надзирателите, които са убивали хора, бутали са ги под леглата си и са спали спокойно след това, а на сутринта са изхвърляли труповете. Вменяване на фашизъм в редовете на Обединени патриоти е отвратително.”

„Двете снимки са подигравка, зле дозиран хумор“, смята той.

По думите му общият извод за всички е, че човек, когато влезе в управлението, трябва да внимава какво говори.

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *