Борисов е оптимист за съдебната реформа

Борисов е оптимист за съдебната реформа

Според премиера съдиите и прокурорите трябва да се стегнат и да изберат един добър ВСС

 

„Оптимист съм за реформата в съдебната система”, заяви премиерът Бойко Борисов няколко часа след срещата си с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Борисов разказа, че двамата са разговаряли по много теми. „Аз съм оптимист. Ще намерим най-доброто възможно решение и реформата в съдебната система няма да бъде дума, защото хората искат бърз процес и справедливост“, заяви Борисов, цитиран от Агенция „Фокус”.

„Ако съдиите започнат да се самоконтролират, защото никой друг не може да ги контролира за тези безбройни условни присъди, тъй като действително са много, ако прокурорите, полицаите, следователи се стегнат и внасят по-добри обвинителни актове, ще стане това, което хората очакват“, допълни Борисов.

„Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието и като „кърлежи“ се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система и това го казах и на Лозан Панов“, посочи още той.

„Нека да оставим сега самите съдии и прокурори да се изберат, да се избере Висш съдебен съвет от парламентарната квота от възможно най-добри професионалисти. Това казах на Лозан Панов, а ние ще продължим да осигуряваме средства за съдебната система“, каза още Борисов.

Премиерът посети Хитрино, където беше направена първа копка на строителството на нови 10 къщи.

 

 

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *