ГЕРБ били в неудобство от нацистките скандали

ГЕРБ били в неудобство от нацистките скандали

„Аз се извинявам на всички за неудобството, в което изпаднахме – ГЕРБ няма да прави компромиси с европейските ценности“. Така председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов коментира поредицата скандали с нацистки „забежки“ на коалиционния партньор Обединени патриоти.

Цветанов обаче защити Валери Симеонов, който първо изказа подкрепа за бившия зам.-министър на регионално развитие Павел Тенев за снимката му с нацистки поздрав, а после само обясни, че си правел „майтапчийски снимки“ в концентрационния лагер „Бухенвалд“.

„Разговарях само преди минути отново с Валери Симеонов и той ми каза, че подобни думи не е изричал пред журналистите, които са го написали. Неприятна е ситуацията“, коментира Цветанов.

Според него при всеки подобен случай ще има достатъчно доброжелатели, които ще информират и сезират европейските партньори на България.

По думите му исканията на опозицията за оставка на вицепремиера Валери Симеонов са нормални и са координирани между две сили – БСП и ДПС, които са в парламента.

 

 

Категории Акцент, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *