Бойко Борисов и Лозан Панов ще се срещнат в петък

Бойко Борисов и Лозан Панов ще се срещнат в петък

Срещата е по молба на шефа на Върховния касационен съд

 

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов по негова молба в петък в сградата на МС. Това съобщиха от кабинета на председателя на ВКС.

Двамата ще обсъдят взаимодействието между трите власти с оглед на последните събития в съдебната система, както и евентуални законодателни и конституционни промени, свързани с функционирането на Република България като правова държава, се казва още в съобщението.

Съобщението идва два дни след като председателят на ВКС призова с писмо президента Румен Радев да реагира, като сформира комисия за скандала, предизвикан от срещата на главния прокурор с бизнесмена и издател на в. „Сега“ Сашо Дончев в офиса на друг бизнесмен и член на висшето ръководство на БСП Георги Гергов.

Вчера президентът коментира по време на посещение във Велинград, че буди недоумение точно председателят на ВКС да го призовава за действие в разрез с Конституцията. Министърът на правосъдието Цецка Цачева също реагира на становище, изпратено й от члена на ВВС Калин Калпакчиев, че не би си позволила да се меси в независимата съдебна власт.

Представляващият ВСС Димитър Узунов опонира на Калпакчиев по Нова тв, че Лозан Панове е посещавал „известна адвокатска кантора“ и че това посещение е също така компрометиращо като срещата на Цацаров в ЦУМ. Пак вчера ръководството на прокуратурата излезе със становище, според което писмото на Панов до президента съдържа необективни и несправедливи твърдения.

Първоначално премиерът Борисов беше коментирал срещата Цацаров – Дончев – Гергов, че „червени олигарси са скроили капан на главния прокурор“.

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *