Нинова: Или в ръководството на БСП, или в парламента

Нинова: Или в ръководството на БСП, или в парламента

Според депутата Красимир Янков идеята за несъвместяване на постове е неработеща

 

Не може да има съвместяване на постове – или в Изпълнителното бюро на БСП, или в парламента народен представител. Това са промените, които лидерът на БСП Корнелия Нинова готви за предстоящия пленум в неделя.

„Няма никаква драма. Но не трябва да има съвместяване на постовете народен представител и член на Изпълнителното бюро. Естествено, че ще останат някои хора, които да бъдат мост между парламентарната група и БСП.  Винаги съм бил човек, който е носил „промяната“ и не се съмнявайте, че ще подходя принципно по този въпрос“, заяви Кирил Добрев, чието име се спряга като организационен секретар на столетницата.

Антон Кутев добави, че „плановете са да има разделение на постовете и депутатите вече да не са част от Изпълнителното бюро на БСП“. „Винаги при промени в Изпълнителното бюро на БСП има напрежение в партията. Според мен промени ще има. Личното ми мнение е, че Корнелия Нинова ще се опита да отдели депутатската група от Бюрото, най-вероятно не изцяло. Аз също смятам, че не трябва да е изцяло“, каза Кутев.

Най-голямото напрежение обаче е около левия депутат Красимир Янков – той не е съгласен с идеята на Нинова, тъй като трябва да се раздели с Бюрото, за да остане в парламента.

„Не може да се разделя механично отговорността на човек от ръководството, който е и в Народното събрание. Политиката на партията се формира в нейните органи, има и оперативни решения, които се взимат от Изпълнителното бюро и те се претворяват в българския парламент“, каза той по БНР.

Според него идеята народните представители да не съвместяват постове в Изпълнителното бюро е неработеща. Янков коментира, че няма конфликт с Корнелия Нинова. „Ако става въпрос за различни мнения, за начина, по който трябва да функционират органите в партията, за начина, по който трябва да се взимат решения – политически и организационни, това е друг въпрос.

Другите депутати, които ще трябва да се разделят с местата си в ИБ, за да останат в парламента, са Александър Симов, Иван Ченчев, Стоян Мирчев и Весела Лечева.

Самата Нинова днес коментира вътрешните размествания в БСП кратко и ясно: „Няма напрежение. Всичко ще стане ясно в неделя“.

 

Категории ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *