Германия е против военна намеса на НАТО срещу „Ислямска държава“

Германия е против военна намеса на НАТО срещу „Ислямска държава“

Столтенберг проучва нагласите в съюзните държави дали Алиансът да подсили коалицията в борбата срещу екстремистите

 

В рамките на проведената в четвъртък среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг канцлерът на ФРГ Ангела Меркел показа малка склонност към желанията на американския президент Доналд Тръмп в борбата срещу тероризма. Германският лидер не прояви благосклонност и към молбата за изпращане на допълнителни военни сили в Афганистан, пише националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Германия не е готова да подкрепи военна роля на Алианса в борбата срещу терористичната групировка „Ислямска държава“.

Дори ако НАТО се присъедини в борбата срещу джихадистите, „това няма да означава, че всяка военна дейност ще бъде позволена“. Приносът на НАТО в контрола на въздушния трафик, който в момента се извършва от разузнавателни самолети „АУАКС“ в рамките на международната коалиция, водена от САЩ, ще бъде запазен и занапред.

Столтенберг на свой ред проучва нагласите в съюзните държави за това дали Алиансът може да подсили коалицията в борбата срещу екстремистите в Близкия изток – нещо, за което настоява Вашингтон. Подобно на Меркел норвежкият политик също е убеден, че НАТО не трябва да се меси в бойните действия срещу „Ислямска държава“.

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *