„Винарна Свищов“ завоюва два златни медала от Concours Mondial de Bruxelles

„Винарна Свищов“ завоюва два златни медала от Concours Mondial de Bruxelles

И тази година „Винарна Свищов“ получи признание като производител на качествени вина от най-престижния независим конкурс за вино в света – Concours Mondial de Bruxelles.

Вината Aureos Chardonnay 2016 и Legio I Chardonnay 2016 бяха отличени с два златни медала по време на изданието на конкурса за 2017 г. във Валядолид, Испания, провело се от 5 до 7 май. Конкурсът Concours Mondial de Bruxelles е единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

През 2016 г. „Винарна Свищов“ беше отличена също с два медала от конкурса – златен и сребърен.

По време на Concours Mondial de Bruxelles са дегустирани общо 9080 вина от 320 съдии от 50 държави. Всеки от тях е оценил средно по 50 вина през дневната сесия от общо 2400 чаши, изпити са 2000 литра вода, изядени са 2000 хлебчета. Както за всяко издание и тази година подготовката за трите дни е започнала 2 години по-рано, като първата работа са продължителни разговори и преговори с властите на града-домакин.
През 2018 г. домакин на конкурса ще бъде Пекин. За първи път в своята 24-годишна история конкурсът ще се проведе в държава извън Европа.

Категории ЦивилизацияЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *