Google смени логото си заради глетчерен парк

Google смени логото си заради глетчерен парк

Интернет търсачката Google посвещава днешното си лого на аржентинския Национален парк Лос Гласиарес. Природният парк е втори по големина в страната и обхваща площ от почти 7270 квадратни километра. Красивите пейзажи, съчетаващи планински хълмове и ледникови езера е причината той да е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Лос Гласиарес е основан през 1937г. и е признат официално за федерална защитена зона от аржентинското правителство.

Една от най-интересните атракции е леденото eзеро Аржентино, чиято дължина е почти 160 километра. На цялата територия на Национален парк Лос Гласиарес са разположени 47 глетчера и над 200 по-малки ледника. Леденото поле в парка представлява и най-голямата ледена мантия на Земята извън масивите в Антарктида, пише Digital.bg. Биоразнообразието и огромното количество глетчери превръщат парка в любима дестинация за туристите от цял свят.

Националният парк Лос Гласиарес се радва на три големи реки – Десеадо, Чубут и Санта Круз. В този парк се сливат три отделни ледника: Упсала, Спегацини и Онейн. Процесите, които текат в недрата им са причина за впечатляващите айсберги.

Категории ЦивилизацияЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *