Захариева: Дай Боже, Габриел да получи ресора „Дигитализация”

Захариева: Дай Боже, Габриел да получи ресора „Дигитализация”

Ресорът „дигитализация” е един от най-важните в Европейската комисия” и дай Боже Мария Габриел да го получи. Това заяви в студиото на „Здравей, България” вицепремиерът и министър на външните работи, наблюдаващ и съдебната реформа Екатерина Захариева.

„Очевидно няма какво лошо да се каже за Мария Габриел. Единственото, което се измисли е, че тя е заместник-председател на Европейската народна партия, което е постижение за България”, каза още  Захариева.

Вчера правителството издигна кандидатурата на Мария Габриел за български еврокомисар. Следващия вторник тя ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жан-Клон Юнкер, който трябва да определи нейния ресор, а след това й предстои и изслушване в Европейския парламент.

Външният министър каза още, че се чувства подготвена за поста. На критиките, че няма опит във външната политика посочи, че в като началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев е водила срещи с чуждите президенти, премиери и делегации. Добави, че ще покаже с действията си какво може.

Категории ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *