Радев: Празнуваме Деня на Европа, но и Деня на победата

Радев: Празнуваме Деня на Европа, но и Деня на победата

Днес Европа има нужда от обединение, заяви държавния глава пред Паметниика на незнайния воин

 

Днес най-ясно трябва да осъзнаваме, че Европа има нужда от обединение.

Това заяви президентът Румен Радев, предаде БГНЕС. Държавният глава участва в церемонията по полагането на венци и цветя по повод 72 години от края на Втората световна война пред паметника на Незнайния войн.

Тук съм преди всичко, за да изкажа своята почит към всички загинали в борбата с хитлеро-фашизма. Сред тях са и хиляди българи, нека не го забравяме, каза Радев.

„Изказах и своето дълбоко уважение към малкото останали живи български ветерани от Втората Световна война. Това трябва да се помни“, каза президентът, който преди това се здрависа и поздрави ветераните и техните семейства лично.

„Днес празнуваме Деня на Европа, но и Деня на победата – без тези милиони жертви днешна Европа нямаше да е същата. Нека не забравяме, че осъждането на нацизма и фашизма в следвоенна Европа е абсолютен консенсус, дори когато Европа е дълбоко разделена от Желязната завеса.

Затова на днешната дата нека потвърждаваме този консенсус и нека няма индулгенция за престъпленията на хитлерофашизма под каквато и да е форма на историческа ревизия“, категоричен бе Румен Радев.

Той пожела честит празник на всички българи и апелира – „нека с нашата ежедневна позиция доказваме, че България има достойно място в Европа и нашето бъдеще е в Европа.

Поклон пред всички загинали, каза още държавният глава.

 

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *