Завръщането на Московските кадри

Завръщането на Московските кадри

Директор на затъналото в дългово БДЖ става зам.-министър на транспорта, а начело на националния жп превозвач за трети път застава Владимир Владимиров

Министърът на транспорта Ивайло Московски връща с бясна скорост  във ведомството кадри от предишните си два мандата.

Премиерът Бойко Борисов назначи за заместник-министър на транспорта Велик Занчев. Занчев е председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ”, а преди това ръководеше и поделението за пътнически превози в железницата. Решението за назначаването му е леко изненадващо на фона на тежкото състояние, в което се намира ЖП транспорта в България и големите задължения, натрупани в „Холдинг БДЖ”.

Но това не е единствената изненада сред назначенията в ЖП транспорта. OFFNews съобщи, цитирайки свои източници, че за трети път начело на БДЖ е назначен Владимир Владимиров.

В първото правителство на Бойко Борисов Владимиров бе шеф на борда на директорите на компанията, а в кабинета „Борисов-2“ се издигна дори и до изпълнителен директор.

Според изданието и двата досегашни мандата на Владимиров ще се запомнят преди всичко с рязкото влошаване на качеството на услугите на БДЖ, забавянето на ремонти по подвижния състав и резкия спад на приходите както от товарните превози, така и от пътническата услуга.

По времето на Владимиров към БДЖ има създаден и футболен отбор. Наскоро бившият служебен министър на транспорта Христо Алексиев обяви, че в БДЖ са назначавани хора с 1600 лева заплата само за да ритат коженото кълбо.

Промените в транспортния сектор има броени дни след като министър Московски обяви, че ще поднови процедурата за концесия на „Летище София“. Основният мотив на Московски е, че парите от нея са необходими за да се платят задълженията в именно в системата на БДЖ. Концесията на летището беше спряна от служебния министър Алексиев с мотива, че е неизгодна за държавата.

Снимка: News.bg

 

Категории ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Завръщането на Московските кадри”

  1. Безсмислени материали. Всеки знае, че щом бардака работи, в него се връщат всички,които са били там. Същото се отнася и до Европейския съюз. По добре да има статии, как може този бардак завинаги да се унищожи. Разпродадени сме още от Борисов 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *