Марешки за обвиненията срещу него: Няма да позволя да ме сготвят на тъмно

Марешки за обвиненията срещу него: Няма да позволя да ме сготвят на тъмно

Лидерът на „Воля“ сам ще си даде имунитета след първото заседание на комисията

 

„Един шамар няма как да е побой и аз съм единственият човек в България, който е арестуван за шамар.“

Така лидерът на „Воля“ Веселин Марешки коментира искането на главния прокурор за сваляне на имунитета му. По този повод той заяви, че сам ще си даде имунитета след първото заседания на временната парламентарна комисия, която беше създадена днес.

Според Марешки за седемте дни, през които ще работи комисията, „със сигурност ще излезе наяве това, че някакъв човек е казал, че му искам пари насаме на четири очи, а после отнякъде се намират 20-ина свидетели, които да потвърдят това нещо и на база на такъв разговор ми е повдигнато абсолютно скалъпено обвинение“.

Той добави, че има спечелено дело с окончателно решение, че арестът му е незаконен, което никой не знаел. „Идеята на тази комисия не е по една минута в различни медии да ми се дава време, а за 1-2-3 часа. Още първия ден, когато се съберете, ще изнесем всички данни и вече да не ми се задава въпросът за побой, сам ще си дам имунитета“, заяви Марешки.

„Не съм участвал в изборите, за да имам имунитет. Няма да позволя да ме сготвят на тъмно. Не съжалявам за този шамар, защото ако някой обижда майката на някого, това е най-нормалното нещо. Ако в момента дойде и ми каже същите неща, ще получи още един шамар. Естествено, че ще гласуваме „за“ свалянето на имунитета ми. Слава Богу, аз съм заможен човек и имам възможност да си платя на адвокати да ме защитават“, каза още Марешки.

Комисията трябва да реши дали ще отпадне депутатския имунитет на лидера на „Воля“, който беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров. „За“ създаването на комисията гласуваха всичките 184 народни представители, присъстващи в залата. Тя се състои от 10 народни представители, като всяка парламентарна група има по двама членове. За председател бе избран Християн Митев от „Обединени патриоти“, членовете са Димитър Петров и Христо Гаджев от ГЕРБ, Пенчо Милков и Филип Попов от БСП, Александър Сиди от „Обединени патриоти“, Хайри Садъков и Танер Али от ДПС, Симеон Найденов и Антон Дончев от „Воля“.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *