Караниколов: Борисов ми предложи, Сидеров ме номинира

Караниколов: Борисов ми предложи, Сидеров ме номинира

Объркването около избора на изпълнителния директор на Агенцията за приватизация за нов икономически министър продължава и след встъпването му в длъжност. По време на предаването на властта в Министерството на икономиката Караниколов заяви, че постът му е предложен от премиера Бойко Борисов, но номинацията му била от партията на Волен Сидеров. Така остава неясно КОЙ точно е издигнал кандидатурата на Караниколов.

Неговите първи планове са да смени бордовете на държавните фирми в сектор икономика, но щял да работи за намаляването на хората в тях. За това настоявала и партия „Атака“. Това обяви Караниколов на официалната церемония по приемането на ведомството от служебния министър.

При предаването на властта служебният министър Теодор Седларски обяви, цитиран от Офнюз, че администрацията на Министерството на икономиката  е „добра и работеща“, а макроикономическите показатели – стабилни.

„Първото, с което ще се заемем е да видим какви са административните пречки пред бизнеса и да предприемем действия за отстраняването им“, каза Караниколов.

Освен това той смятал другите акценти в работата му да са привличането на инвестиции и въвеждането на принципа на мълчаливото съгласие.

Категории Акцент, ИкономикаЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *