Празникът на труда събра БСП и „Нощните вълци“

Празникът на труда събра БСП и „Нощните вълци“

Рокерите, които симпатизират на Путин, обявиха, че започват мотопохода си по пътя на съветската армия днес

 

1 май, който е почивен ден у нас, бе отбелязан от БСП с лозунгите „За справедливо заплащане на труда!“, „За българско производство!“ и традиционната манифестация. Според пресцентъра на БСП „хиляди социалисти от София и страната ще се съберат на площад „Народно събрание“ и ще тръгнат към Борисовата градина, където ще бъде отбелязан празникът на левия печат- „За свободата на словото!“

Българските „Нощни вълци“ разцелуваха лидера на БСП Корнелия Нинова, докато традиционното първомайско шествие на социалистите преминаваше край паметника на съветската армия в София.

Рокерите, които симпатизират на Владимир Путин, обявиха, че започват мотопохода си по пътя на съветската армия днес.

В шествието се включиха партиите от коалицията „БСП за България“ и други леви формации, представители на КНСБ, Национален синдикат „Защита“, граждански и неправителствени организации, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Отечествения съюз, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.

Кордон от полицаи раздели „Нощни вълци“ и техните почитатели, озвучили района на паметника на съветската армия със съветски маршове, от демонстрантите, които се противопоставят на „масовата програма на правителството на Русия за събуждане на русофилски и комунистически чувства сред българите“.

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *