Цацаров е доблестен прокурор и има право на личен живот, обяви Ясен Тодоров

Цацаров е доблестен прокурор и има право на личен живот, обяви Ясен Тодоров

„Цели се дестабилизиране на цялата страна. Тази атака идва от политическа сила – политически сили, които не е успели да влязат в парламента.“ Така председателят на етичната комисия към прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров обясни пред Би Ти Ви скандалната среща на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев. Според Тодоров всеки магистрат, включително и главния прокурор, имал прав на свой личен живот.

„Главният прокурор е достатъчно доблестен и той ни разказа какво се с случило в срещата със Сашо Дончев. Звучи несериозно главният прокурор да е поискал среща със Сашо Дончев. Всеки магистрат има право на личен живот, въпросът е доколко личните контакти влияят на действията на един магистрат.“

Ясен Тодоров отрече в съдебната система да се кадрува „на бели покривки в хотел извън София“, както каза председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

Тодоров поиска и оставката на Панов. „Г-н Панов, ако имате капчица достойнство, подайте си оставката. Аз съм разочарован от вашето поведение. Вие не дължахте нещо на хората, които ви избрахме, но вие дължахте поне малко коректност и поне малко благоприличие – не се възползвайте от поста, който ние ви осигурихме“.

Разговорът не пропусна и спортната тема.

„Довечера съм на мач. На този мач до мен ще бъде Даниел Боримиров. Някой може да каже, че съм човек на Таки. От другата страна може да бъде Иво Тонев – някой ще каже, че съм човек на Бойко Борисов. Може да бъде и Камен Костадинов от ДПС“, описа плановете си магистратът. Подобна снимка на Ясен Тодоров в обкръжението на Камен Костадинов, Спас Русев и Иво Тонев вече се появи при предишните посещения на спортни мероприятие от магистрата.

Категории ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *