Лозан Панов: Очаквам днес във ВСС да ме тричат

Лозан Панов: Очаквам днес във ВСС да ме тричат

Шефът на ВКС и още петима членове на ВСС днес ще искат изслушване по темата „Дончев – Цацаров – Гергов“

 

„Днес във Висшия съдебен съвет очаквам да ме тричат, защото съм поискал да се обсъжда тема, касаеща главния прокурор.“ Това заяви пред бТВ председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Той добави, че всеки път, когато някой започне да говори против прокуратурата, срещу него започват медийни атаки от определени вестници. Според него сега ще има опит да се отклони темата за срещата между Цацаров, Дончев и Гергов и очаква да има лични нападни срещу него.

„Въпросът е какво прави на тази среща главният прокурор. Нито вие, нито аз сме го завели под ръка при Гергов“, каза Панов.

„Тези, които са ме избрали за председател на ВКС, може би очакват да съм като тях. Съжалявам, но не. Тези хора във ВСС работят по правила, които са начертани на бели покривки в хотел извън София“, уточни Панов.

Повод за коментара му стана неговото искане, подкрепено от още петима членове на ВСС, пленумът на съвета да направи проверка на срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов.

Панов каза още, че срещата не е редна и трябва да има реакция на институциите и обществото. Той добави, че след срещата на главния прокурор с Дончев и Гергов сега „има разследване на единия и другия“.

„В момента президентът мълчи, бъдещият премиер е като адвокат на главния прокурор. Единствената адекватна и навремена реакция е на Корнелия Нинова, която отстрани Гергов от Изпълнителното бюро на БСП“, заяви председателят на ВКС.

За проведената среща в периода преди изборите съобщи Дончев на работна среща с бизнесдами. Запис от разказа му за срещата беше публикуван в Ютюб и на него собственикът на „Овергаз“ и в. „Сега“ обяснява, че е бил заплашван от главния прокурор заради подкрепата му за „Да, България“ и статиите и карикатурите, осмиващи Цацаров.

Панов коментира пред бТВ, че институциите мълчат за срещата, президентът е отказал да я коментира, а бъдещият премиер Бойко Борисов е защитил Цацаров.

„Оставам с убеждението, че тези хора във ВСС работят по правила, начертани на бели покривки в хотел извън София, ярко пропагандирани от „Телеграф”, „Монитор”, „Труд” и „Блиц”. Моите правила са приети и публикувани в „Държавен вестник”, категоричен беше Лозан Панов.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *