Герджиков: Ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват, докато съм жив

Герджиков: Ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват, докато съм жив

Партийният егоизъм на БСП не позволява Деница Златева да продължи да работи за председателството, твърди още той

 

„Оставяме държавата в много, много добро състояние. За последните три месеца държавата е реализирала над 1,6 милиарда повече приходи в сравнение със същия период на миналата година.“ Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков, дни преди да приключи мандатът му, пред Нова тв. Той уточни, че това е следствие от добре работеща икономика и добра събираемост при митниците и при НАП.

Герджиков коментира промените в ИК. Неграмотните хора не трябва да бъдат стимулирани, защото те са нарушители на конституцията ни, каза Герджиков и обясни, че в нея е записано, че е задължително да се знае български език. „Докато съм жив, ще оспорвам правото на неграмотните да гласуват. За мен хора, които не знаят български език и са неграмотни, не трябва да определят кой да управлява държавата“, категоричен бе той.

За месеците си на служебен премиер той заяви: „Поех този кръст и го изнесох с чест.“

Партийният егоизъм на БСП не позволява Деница Златева да продължи да работи за председателството на Съвета на ЕС, заяви още Герджиков във връзка с отказа на служебния министър Деница Златева да участва в третото правителство с премиер Бойко Борисов. По думите на проф. Герджиков това е вторачване в собствения партиен интерес. „Това е човек много качествен. Ще дойде някой друг, той може също да е качествен, но докато влезе в играта, ще се загуби време“, каза проф. Герджиков. Според него трябва да има надграждане.

Служебният министър-председател обясни, че се ядосва от несправедливата оценка към служебния кабинет. Той даде за пример честото атакуване, че воденето от него правителство е било слабо и безлично. Герджиков подчерта, че кабинетът е осъществил много добре организирани избори и е направил така, че българското председателство на Съвета на ЕС да навакса с изоставането. Той обърна внимание, че служебният вицепремиер Деница Златева е добре оценена и затова е поканена настойчиво от Бойко Борисов да участва в бъдещото правителство на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *