Борисов: Още не е заглъхнало ехото от победата ни и говорят за избори

Борисов: Още не е заглъхнало ехото от победата ни и говорят за избори

 

„Длъжни сме да направим правителство, всякакви други формули, дори математически, не излизат.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултациите при президента Румен Радев, предаде БГНЕС.

„Запознахме президента Радев с това, че имайки поуки от предишни години, се опитваме в коалиционното споразумение да изчистим всички детайли и да проиграем всички възможни конфликтни ситуации по време на управление, за да може да е стабилно в рамките на 4 години. Приехме поздравленията на президента за успешното представяне на партията на изборите“, добави още Борисов.

„Една от най-важните теми за държавата е председателството, затова предложихме най-конструктивното – да се обединим по тази тема, отговорът го чухме преди час, каква конструктивна опозиция. Още не е заглъхнало ехото от победата ни на изборите, започва да се говори кога и как ще има нови избори. Благодаря на Радев, че проявява в това отношение разбиране, защото за тези няколко месеца е разбрал колко е тежък кръстът да управляваш“, каза Борисов.

„Какви са тежките предизвикателства, имаме ядрени реактори за милиарди, тези които ги довлякоха и тези, които щяха да правят 7-ми реактор на Козлодуй, а фирмите сега са в несъстоятелност. Още 5 млрд. долара може би щяхме да плащаме. За съжаление пада ни се на нас отново и Обединените патриоти кръстът. Само това като формула гарантира управление. Темата министри не е отваряна, нито едно физическо лице не е обсъждано, което е лично по мое настояване, програмата, начинът, механизмът, по който ще действа правителството. Министри най-лесно се слагат, защото лесно се махат. Затова те последно, даже им казах най-добре на 3 май“, подчерта Бойко Борисов.

„Дотогава безотговорно поведение на колегите вляво, защото това да продължиш да говориш с фалшиви обещания с това колко ще вдигаш доходите, ако повишиш заплатите и пенсиите, преоборудват се военни и полицията и парите за ин витро, плюс заплатите на училите, инфраструктурните проекти, за радост Евростат казва, че дефицитите са се стопили и България е за пример отново“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Просто сме длъжни да бъдем отговорни. В президентсвото има здравомислещи хора и с обши усилия може тези забатачени неща през годините да ги оправим. Полагаме усилия, да се надяваме, че ще успеем“, каза още Борисов.

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *