Георги Гергов: Няма ненаказано добро

Георги Гергов: Няма ненаказано добро

 

Пленумът на БСП започна с кворум от 165 души. Делегатите приеха дневен ред от четири точки: доклад за актуалната политическа обстановка и началото на парламентарния сезон, правила за реда и начина за изграждане на областните съвети на БСП и годишен отчет на института „Димитър Благоев“ и научните центрове към него и точка разни.

В рамките на дебата по дневния ред Георги Божинов поиска да се дешифрира точка разни. Лидерът на БСП посочи, че няма предвид нещо под тази точка. „Въпросът, който вероятно визирате, че ще обсъждаме, ще бъде в точка първа за актуалната политическа обстановка в страната“, каза Нинова. „С уважение, че Георги Гергов е партиен човек и години е работил за партията, но предложих да бъде поставено на гласуване неговото оставане в ИБ на БСП“, каза тя преди гласуването.

„Няма ненаказано добро“, каза пък самият Георги Гергов на влизане в залата. Според Георги Божинов „големият проблем на Корнелия Нинова е да се изправиш срещу себе си и срещу своето минало“.

Бившия лидер на партията Михаил Миков коментира, че промени в Изпълнителното бюро не касаят толкова актуалната политическа обстановка.

Нинова предложи точката, свързана с промените в Бюрото, да бъде отделна, но това бе отхвърлено от членовете на Националния съвет.

„ГЕРБ и „Обединени патриоти“ спечелиха в името на народа, но ще го предадат в името на властта.“ Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на БСП, предаде „Фокус“.

Нинова коментира, че няма да има минимална пенсия от 300 лв. и преизчисляване на всички пенсии. „По волята на избирателя останахме втора политическа сила в 44-ото Народно събрание. По решение на тази зала и на Националния съвет сме опозиция на бъдещо, ако бъде съставено, управляващо мнозинство между ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

Като опозиция ние сме си поставили основните задачи. Поздравявам парламентарната група, която започна парламентарния сезон сериозно, аргументирано и в изпълнение на предизборната ни кампания. Първата ни задача е да изнасяме, да уведомяваме обществото и да сезираме органите, които се занимават с разследване на всички злоупотреби на властта“, заяви тя. Нинова подчерта, че БСП е алтернатива на това управление.

„Внесохме предложение за преизчисление на пенсиите“, каза Нинова. По думите й това до края на годината ще струва 400 млн. лв и този източник е възможен.

„В изпълнение на предизборната си програма внесохме предложение за анкетна комисия, която да се занимава с всички случаи на страната, в които некоректни работодатели не изплащат заплати“, посочи Нинова.

„Ние сме партията, която представлява работещите и това е един от първите ни законодателни актове“, каза лидерът на БСП.

Корнелия Нинова посочи, че другата седмица внасят Закона за храните, за възрастните хора и Закона за младежта и спорта.

Всеки момент форумът ще гласува оставането на Гергов в ИБ на БСП.

Категории ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *