Една странна любов на Хемингуей

Една странна любов на Хемингуей

Едно от любовните писма е предложено на търг, който ще се състои на 4 май 2017 г. в Ню Йорк

 

Тайните любовни отношения на известните личности винаги предизвикват особено внимание. А когато тези личности са известни сами по себе си и връзката излиза наяве много години след тяхната смърт, интересът е още по-голям.

Когато кореспонденцията на писателя и актрисата излиза на бял свят, всички са смаяни. Никой не може да повярва, че невъздържаният мачо, авантюрист и любител на екстремни преживявания, е способен години наред да таи трепетни чувства към една жена, пък била тя и известна актриса.

00000-хемингуей-3

Малкият Ърнест на риболов, 1905 г.

Като малък обаче бъдещият писател е затворено и не особено общително дете, свидетелствали негови близки. Обичал да се усамотява, да ходи за риба и да съзерцава природата. И сякаш в тази кореспонденция вече възрастният Хемингуей е съхранил нещо детско, съкровено и красиво.

0000-хемингуей-2

 

Американският писател Ърнест Хемингуей и немската кинодива Марлен Дитрих се срещат през 1934 г. на борда на френски лайнер. Това е любов от пръв поглед, която никога не прераства в истинска връзка. Според Хемингуей всичко е заради това, че двамата стават „жертва на разминаване във времето“. Когато единият разтрогвал отношенията си с поредния партньор, другият вече бил ангажиран с нова връзка.

хеми-4

На стълбата зад писателя е Марлен Дитрих

Влюбените обаче намерили начин да подхранват и изразяват своите чувства. В продължение на няколко десетилетия те водят нежна, а понякога и страстна кореспонденция. В своите послания Ърнест я нарича „my little Kraut“ или „дъще“, а тя се обръщала към него с „любимия папа“.

0000-хемингуей-1

Хемингуей и Дитрих

 

„Моля те, знай, че винаги ще те обичам. Понякога забравям за теб, както забравям, че сърцето ми бие. Но то бие винаги“, пише писателят до Марлен.

Някои от писмата му се намират в президентската библиотека на музея „Джон Ф. Кенеди“ в Бостън, а друга част са собственост на наследници на актрисата. Едно от любовните послания от колекцията на Дитрих е предложено на търг от компанията Swann Auction Galleries, който ще се състои на 4 май 2017 г. в Ню Йорк. Началната цена на това писмо започва от 30 хиляди долара, макар че истинската любов, както е известно, няма цена.

© REX/Shutterstock

AdMе

Категории Мнения, ЦивилизацияЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *