Георги Гергов подаде оставка като член на ИБ на БСП

Георги Гергов подаде оставка като член на ИБ на БСП

 

Георги Гергов подаде оставка като член на Изпълнителното бюро на БСП, научи Агенция „Фокус“. Той е направил това сам пред Националния съвет.

Предложението за оставката направи лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на днешното заседание на Националния съвет на партията.

Нинова поиска оставката на Георги Гергов заради индиректната намеса на БСП  в скандала между главния прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев, в който Гергов е свързващо звено.

Георги Гергов обясни мотивите си – да не създава разделение в партията, предава Нова тв.
Гергов заяви, че следващата седмица ще говори повече, защото в момента е емоционален и „може да сгреши“. Но обясни, че в партията има „много скелети, които тепърва ще излизат“.
Бизнесменът напомни, че Корнелия Нинова е станала председател на БСП благодарение и на неговите гласове и че ще помисли дали да не оттегли подкрепата си от нея.
Гергов отказа да отговаря на всякакви въпроси, свързани с уредената от него среща между главния прокурор Сотир Цацаров и собственика на „Овергаз“ и издателя на в. „Сега“ Сашо Дончев. Но попита „какво лошо е направил“. „Разбира се, че имам врагове. Кой човек няма врагове. Защото съм силен човек, защото знам какво искам. Някои неща трябва да се казват в прав текст“, каза още Гергов.

Вчера Гергов отказа да се съобрази с искането на Нинова да подаде оставка, но днес след дискусията със съпартийците си явно е променил мнението си.

 

Снимка: БСП

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *