БСП внася промени за преизчисляване на всички пенсии

БСП внася промени за преизчисляване на всички пенсии

Социалистите смятат за крайно неприемливо възнагражденията на депутатите да се актуализират на всеки 3 месеца

 

Внесохме в НС предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване за преизчисление на всички пенсии от 1.11.2017 г. на база на средния осигурителен доход за 2013 г. Това е справедливост, която ние отстоявахме по време на предизборната кампания, и сега изпълняваме.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев в НС. По думите му, ако се приеме това предложение, то ще доведе до намаляване на различията между т. нар. стари пенсии и новоотпуснатите пенсии. Той обясни, че за един и същ осигурителен стаж разликата в пенсиите е огромна. Последното такова преизчисляване е правено през 2008г. от БСП. Стойнев подчерта че тази мярка наистина ще подпомогне най-възрастните хора, които живеят в изключително унижение в България.

„За първи път има нов подход при представянето на законодателни инициативи. Ние предлагаме предварителна оценка на въздействието в 5 сфери: основание за законодателна инициатива, заинтересовани групи, анализ на разходи и ползи, административна тежест и структурни промени, въздействие върху нормативната уредба. Призоваваме всички политически партии по този начин да представят своите законодателни инициативи”, заяви Стойнев.

Предлагаме възнагражденията на народните представители в 44-то НС да бъдат замразени към база декември 2016г., заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев. Той изтъкна, че управляващото мнозинство на ГЕРБ и ОП обещава евентуално увеличение на доходите на българските граждани към края на мандата си. Затова считаме за крайно неприемливо – възнагражденията на народните представители да се актуализират на всеки 3 месеца. Най-малкото, което можем да направим, е с личен пример, да изразим съпричастност към огромното мнозинство български граждани, които живеят под или около прага на бедността в страната, заключи Бойчев.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *