В. Иванов: ДАНС показа, че Сарелска е „къртицата“ (видео)

В. Иванов: ДАНС показа, че Сарелска е „къртицата“ (видео)

 

ДАНС ми казаха, че Сарелска е „къртица“ на предаването ми. Това обяви журналистът Васил Иванов, който напусна Нова тв с мотив, че е цензуриран. Дарина Сарелска е директор на новините в Нова телевизия и негов началник.

Иванов даде съвместна пресконференция със Слави Трифонов, в чието предаване той разказал за цензурата, но bTV отказа да излъчи точно този епизод снощи с аргумента, че той не отговаря на стандартите на медията, тъй като не дава обратната гледна точка.

Пресконференцията започна в 14 ч. като преиграване на предаването, все едно Слави и гостът му Васил Иванов са в студиото на шоуто. Преди началото на интервюто бе излъчена визитка на журналиста.

За „къртицата“ му разказала прокурорка от спецпрокуратурата на среща в ДАНС по разследване.

От разговора стана ясно, че Васил Иванов се свързал със Слави преди няколко дни. Имал потребност да разкаже някои неща под формата на репортаж, но, по думите му, не можел да го направи в Нова телевизия.

Журналистът показа снимка на Сарелска, която само тази пролет му спряла няколко материала. Източниците му го търсели със сигнали, а той не знаел какво да им отговори.

Васил Иванов сподели на пресконференцията, че тайно е записвал колегите си, докато е говорел с тях по телефона. Слави Трифонов го репликира, че това поведение не е етично.

Конфликтът със Сарелска започнал след местните избори през 2015 г., когато ГЕРБ спечелиха вота на много места. Оттогава му казали, че не искат репортажи за кметове и обществени поръчки. В потвърждение на думите си, Иванов пусна запис от свой разговор с Марин Николов – също разследващ журналист в Нова, в който обсъждат въпроса.

Иванов заяви още, че има и други записи с колеги от Нова телевизия с оправданието, че това „в обществен интерес“ обясни Иванов и пусна аналогичен запис с Антон Събев, координатор на „Разследване“, в който колегиално обсъждат какви теми им е било забранено да засягат.

След твърдението си за „къртицата“ Иванов пусна запис от разговор със Силва Зурлева, в който тя потвърждава за срещата в ДАНС и за листче, върху което прокурор посочил името на Сарелска.

Иванов разказа още, че Сарелска е снаха на депутата от ГЕРБ Недялко Славов, който ù бил девер. Двамата са от Златоград. Депутатско дружество получило обществена поръчка за 57 хил. лева. Дал му я кметът на Златоград, също от ГЕРБ, на когото бил кум. Васил Иванов доказал в репортажа си, че работа по поръчката не е правена, но парите били усвоени.

Слави Трифонов каза, че в Шоуто му ще има материал за лидера на НФСБ Валери Симеонов, част от „Обединените патриоти“ и коалиционен партньор на ГЕРБ в бъдещия Министерски съвет.

Пълен запис на пресконференцията:

Категории Медии, ОбществоЕтикети , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *