Горанов: Бих могъл да хвана Министерство на финансите

Горанов: Бих могъл да хвана Министерство на финансите

Бившият министър очевидно е готвен отново да заеме поста на пръв държавен финансист

 

Осигурителната система е с точни пропорции и всяка намеса води до изкривяване на модела. Това каза Владислав Горанов по Нова тв, като обясни, че са имали много тежък дебат с Обединените патриоти по темата. ОП обещаха на пенсионерите минимална пенсия 300 лв. и индексиране на останалите.

Хората, които нищо не са работили, получават социална пенсия за старост. Тя е различна от минималната пенсия. Ние  предлагаме промяна  на минималната пенсия за стаж и възраст на хората, които са работили, обясни бившият финансов министър.

Повишаването на всички пенсии идва по формула на пенсионният модел. Те ще растат по същата формула. Искането на ПФ да нараснат всички пенсиите е много благородно. Ако се осъвременят всички пенсии до началото  на 2010 година,  това ще струва 630 млн. лв. на година.

Цената на газа има косвено отношение към пенсиите. Тя би могла да доведе до инфлация. От ДДС и акцизи са резервите. Данъците през следващите четири години няма да се променят. Запазва се данъчната система и тази на ДДС-то.

БСП не успяват да преживеят резултатите от изборите. Вчера имаше изключителна жлъч по отношение на коментарите. БСП не са искали промяна, а подмяна, коментира Горанов изказвания на опозицията за енергийната политика в програмата на бъдещото правителство.

Волен Сидеров е  един опитен политик, похвали Горанов партньора на ГЕРБ за „опитността“ му да се държи според конюнктурата. „Изградил си е таланта да използва изразни средства на отделни етапи, за да извлича максимален дивидент. Сега е предвидим. Имаме натрупан опит на комуникация с Волен Сидеров. Имаме си доверие“, заключи бившият министър.

Говорим за стъпаловидно повишаване на заплатите на учителите. Над  1,7 млрд.  лева се изплащат за инвалидни пенсии за 2016 г. Поне 20 на сто могат да бъдат прецизирани. Преместването на ТЕЛК в НОИ ще доведе до по-добър контрол. Бих се съгласил да хвана министерство на финансите.  ПФ трябва да влязат в изпълнителната власт. Някои от лидерите ще са в изпълнителната власт. Каракачанов изглежда вероятен да влезе в изпълнителната власт, коментира Горанов.

 

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *